Ultimele Știri

Victime din #Colectiv: ”Banii din donații nu ajung la noi, cei care am trecut prin focul iadului şi nici la familiile celor care s-au dus”

La aproape două luni de la tragedia din Colectiv, victimele incendiului susțin că banii din donații, care ar fi trebuit să vină în sprijinul lor, nu ajung la victime. De asemenea, planul de spriinire a victimelor este fals, conform acestora.

”În acest moment întâmpinăm mari probleme în a accesa banii strânşi”, a scris pe Facebook Cătălin Scânteie, chitarist al trupei Hatemode, rănit în incendiul din clubul Colectiv. În mesajul postat, acesta îi avertizează pe donatori că banii nu ajung unde trebuie.

”Mare atenţie deoarece banii nu ajung la noi, cei care am trecut prin focul iadului şi nici la familiile celor care s-au dus! Dacă doriţi cu adevărat să ajutaţi, o puteţi face altfel, nu băgând bani în buzunarul hoţilor care, în loc să-i dea mai departe, îi aruncă pe tot felul de cearceafuri sau așa-zisă aparatură medicală, care şi alea sunt de la donatori!”, a scris chitaristul.

Cătălin Scânteie a mai scris că banii strânşi – aproape două milioane de euro – sunt doar pentru două persoane! Există cazuri complicate unde familii întregi au rămas fără singura sursă de venit deoarece mama sau tatăl au murit în urma incendiului. Supraviețuitorul se întreabă unde sunt acești bani și unde se duc de fapt.

De asemenea, și Corina Gabriela Ioniţă, o altă victimă a tragediei, care a suferit arsuri pe 40 % din suprafaţa corpului, a lansat şi ea o serie de acuzaţii. De data aceasta, la adresa autorităţilor.

”Totul este un fals, nu există nici un plan de sprijinire a victimelor din #‎Colectiv. În cazul meu, deşi am o scrisoare din partea medicilor englezi, adresată colegilor de la spitalul care m-a transferat acolo, în speță Elias, aceştia s-au comportat glacial. Mi s-a urat succes în a-mi rezolva singură problemele legate de concediul medical, comandarea manuşilor compresive şi chiar găsirea unui fizioterapeut bun „la stat sau privat, cum doresc”. Păi cum aşa, parcă era vorba că vom primi sprijin…?!”, a scris tânăra.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*