Ultimele Știri

Viceprimarul municipiului Cluj Napoca a fost plasat sub control judiciar

Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, privind săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. 

În perioada februarie – mai, Anna Horvath, în calitate de viceprimar, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unui proiect imobiliar în care un om de afaceri avea interese economice, conform unui comunicat transmis de DNA.

„Pentru demersurile pe care le-a făcut pe lângă funcţionari cu atribuţii în domeniul urbanismului şi autorizării lucrărilor de construcţii, inculpata Horvath a pretins omului de afaceri procurarea şi remiterea unui număr de 60 de abonamente (având o valoare totală de circa 20.000 lei) la două festivaluri de muzică, pe care să le ofere ulterior ca stimulent voluntarilor care o sprijineau în cadrul campaniei electorale. Cele două persoane au convenit să disimuleze remiterea abonamentelor sub forma încheierii unui contract de sponsorizare, urmând ca viceprimarul Anna Horvath să indice omului de afaceri datele de identificare ale unei persoane juridice cu care să fie încheiat acest contract”, susţin procurorii.

De asemenea, Anna Horvath a promis că după alegerile locale îl va ajuta pe acelaşi om de afaceri şi în cazul altor proiecte imobiliare în care acesta avea interese economice.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*