Ultimele Știri

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin Ionesie Ghiorghioni, prins în flagrant de DNA în timp ce lua mită

Ionesie-Ghiorghioni

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reuşit să-l prindă în flagrant în timp ce lua 20.000 de euro mită pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni.

Operațiunea de astăzi este finalul unei ample acțiuni a anchetatorilor anticorupție, care au monitorizat modul în care se atribuiau contractele publice la  consiliul județean. Ghiorghioni a primit în repetate rânduri șpagă pentru a asigura atribuirea lucrărilor de întreținere de drumuri și de deszăpeziri către cei care aveau grijă să-i dea 10% din valoarea contractului.

În timp ce anchetatorii îi percheziționează biroul, Ionesie Ghiorghioni a ieșit și a declarat: „Nu am cerut nimic de la nimeni. Dacă e, să vină să spună. Cred că e o înscenare. Erau niște bani în revistă.”

„În cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș Severin, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.” – reiese din comunicatul DNA.

Cosmin Bolosin, avocatul vicepreședintelui CJ, a confirmat flagrantul, afirmând că în momentul de față clientul său este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență. În paralel cu percheziția de la Consiliul Județean Caraș-Severin, anchetatorii au descins la locuința de serviciu a lui Ghiorghioni din Reșița, la locuința acestuia din Bucova și la cea din Oțelu Roșu.

Potrivit unor surse judiciare, Ghiorghioni Ionesi simțea că este filat și avea mai multe consfătuiri de taină. El se confesa directorilor sau afaceriștilor despre faptul că este urmărit:

Către afaceristul Paul –Valentin Armașu:  „Şi noi suntem monitorizaţi […] Suntem puşi într-o imposibilitate, aşa…nişte pârghii…domnule, ăştia omoară oamenii”. 

Unui director subordonat, implicat în afacere: „Să stea liniştit (referindu-se la Armaşu Paul Valentin), cum vin banii îi dăm opţional, pe lucrări…[…] Poate vin la rectificare ceva şi îi împărţim tot pe lucrări executate”.

Afaceristul care-i dădea banii: „Cât poţi…nu-i concurs…îs vremuri, vremuri grele…ştii tu…acu’ urmează…vremuri grele…până ne aşezăm…”

Soției afaceristului, Adina Armașu: ”Pentru a fi sigur că nu ai nimic pe tine, trebuie să te dezbrac”.  „Îs urmărit (vorbind şoptit şi făcând semne din cap pentru a întări afirmaţia că ar fi urmărit ) […] Sunt urmărit cu şăfu’ (referindu-se la preşedintele Consiliului Judeţean Caraş – Severin, Frunzăverde Sorin)-  şi io am mai rămas […] Poate ştii că un om, când ajungi la necaz, cum o fost măgarul acela de la Armeniş (referindu-se la fostul primar al comunei Armeniş, Vetreş Ioan, zis „Nică”, care în cursul anului 2014 l-a denunţat pe un alt funcţionar pentru fapte de corupţie, sens în care Ghiorghioni Ionesie îşi exprima repulsia faţă de astfel de atitudini ce vădesc lipsa de caracter, prin devoalarea unor activităţi infracţionale –  „Scapă cine poate, mai ales că îi o treabă care nu-i legată de… activităţi”.

Către Adina Armașu: „La telefon nu mai vorbesc cu nimeni…Am un fix…Că s-ar putea…să fiu atent ce vorbesc…că aştia au tot felul de…poate au chiar la ai care ne vând

Afaceristului Paul Valenin Armașu: „Am înţeles că îs vizat în relaţia cu tine…ne-au ascultat…ăsta o zis că ce relaţii am cu tine? … telefonice convorbiri la Timişoara…”

„Mi-e frică, mi-e teamă, mi-e teamă de orice…am şi eu o familie, am…mi-e frică efectiv…s-a auzit de relaţia mea cu „Camand” (firma lor […] Numa’ cu nebunii ăştia nu poţi…toată lumea zice Legaţi îs toţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*