Ultimele Știri

Vicepreşedintele CJ Bihor Alexandru Kiss, reţinut de DNA

kiss-alexandru

Unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Bihor, Alexandru Kiss, a fost reţinut, astăzi, de procurorii DNA pentru luare de mită în valoare d peste 1 milion de euro.

În arestul Poliţiei Bihor a ajuns şi omul de afaceri Beniamin Rus, patronul firmei de construcţii Selina din Oradea. Procurorii l-au reţinut şi pe acesta pentru 24 de ore.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2003 – mai 2008, Alexandru Kiss, Beniamin Rus și alte patru persoane „au conceput, succesiv, mecanisme complexe prin intermediul cărora membrii grupurilor au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro”.

Kiss este acuzat că, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, a influenţat licitaţia pentru înstrăinarea către firma Selina deţinută de Beniamin Rus a terenurilor din cartierul orădean „Luceafărul”, în Calea Aradului şi pe strada Universtităţii, pentru ridicarea unor ansambluri rezidenţiale.

Liderul UDMR Bihor, Alexandru Kiss este cel mai longeviv om din conducerea Consiliului Judeţean Bihor, cu mandate de vicepreşedinte între 2000 – 2004 şi 2008 – prezent, în perioada 2004 – 2008 fiind chiar preşedinte al administraţiei judeţene. Afacerea „Cartierul Kiss”, botezat între timp „Cartierul Luceafărul”, cercetată acum de către DNA, s-a perfectat în 2006, în timpul preşedinţiei sale.

Alexandru Kiss este şi preşedintele UDMR Bihor. Potrivit declaraţiiei sale de avere pe 2013, Alexandru Kiss avea datorii de 1,5 milioane de euro la bănci, dar şi 2,5 milioane de euro împrumutaţi unor firme şi persoane fizice. În acea perioadă, Alexandru Kiss avea un salariu, ca vicepreşedinte al CJ Bihor, de 50.000 de lei pe an. În proprietatea sa se aflau 12 terenuri şi trei case de locuit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*