Ultimele Știri

Vicepreşedintele ANAF, Romeo Nicolae, este pus sub control judiciar

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, a fost pus sub control judiciar cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, el fiind urmărit penal într-un dosar de trafic de influenţă,

După multe ore în care a fost audiat și percheziționat, vicepreședintele ANAF a părăsit sediul DNA Ploiești, miercuri seară. Acesta susține că este nevinovat: ”Mă consider nevinovat”, a declarat acesta la ieșirea din sediul DNA.

Surse citate de Mediafax au declarat că Rome Nicolae este pus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care nu i se permite exercitarea funcției. Întrebat dacă își va da demisia din funcție, acesta a răspuns: ”Mâine voi lua cu siguranţă deciziile care se impun”.

Acesta a fost audiat timp de trei ore la sediul DNA Ploiești, după ce în timpul zilei procurorii DNA au efectuat percheziții în două dintre locuințele acestuia. Perchezițiile au avut loc într-un apartament pe care vicepreşedintele ANAF îl are în Ploieşti şi la o casă a acestuia situată într-o zonă rurală din judeţul Prahova, la aceste perchezițiiasistând și avocatul vicepreședintelui ANAF.

Reamintim că Romeo Nicolae este urmărit penal de procurorii DNA pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

În calitate de consilier superior în ANAF – Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a cerut 5.000 de euro de la un reprezentant comercial pentru a influența decizia ANAF în cazul unei contestații formulate de societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Cea mai recentă declarație de avere a vicepreședintelui ANAF arată că acesta deține în Ploieşti un apartament de 115,9 metri pătraţi, din anul 2004, împreună cu soţia, o casă de 142 metri pătraţi primită ca donaţie de la părinţi în 2012, iar pe numele soţiei mai figurează un apartament de 50,36 metri pătraţi, tot din 2012, dobândit în urma unei succesiuni.

Nicolae mai deţine în judeţul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri pătraţi şi jumătate din altul de 537 metri pătraţi, pe care le-ar fi primit tot din donații. Soţia lui, Adriana Nicolae, are în urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 metri pătraţi şi un teren extravilan de 5.933 metri pătraţi, ambele în Prahova

Nicolae figurează cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro şi aproximativ 29.500 de lei, în posesia cărora a intrat prin succesiune, dar şi cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis în acest an, conform Mediafax.

De asemenea, acesta deține două autoturisme: un Peugeot cumpărat în 2007 şi un BMW achiziţionat în leasing în 2011, precum și un Porshe pentru care are un contract de leasing în valoare de 20.500, pe perioada 2013-2017. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*