Ultimele Știri

Vicepreședintele ALDE: Rolul tinerilor în politică este este acela de construi o Românie care să devină a șaptea putere economică a Europei!

Andrei Gerea le-a vorbit tinerilor din Alianța Liberalilor și Democraților la Școala de Vară a TLDE de la Mamaia

La Școala de Vară TLDE de la Mamaia, Andrei Dominic Gerea, actualmente ministru al Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri în Guvernul Ponta, le-a explicat participanților că orientarea liberală a partidului, singura din România racordată și la familia europeană ALDE, reprezintă o busolă care îi va coordona în activitatea lor politică.

Acesta le-a mai transmis tinerilor din ALDE să creadă în ei, subliniind că noua generație din politică are rolul de a construi o Românie care să reprezinte o forță în Uniunea Europeană.

„Este rolul tinerilor să construiască o Românie care să poată fi a șaptea putere economică a Europei. Este ilogic să faci politică exact ca la manual. Trebuie să ne adaptăm modul de a face politică necesităților din realitate. Altfel, vorbim la pereți. De aici, probabil, a fost și succesul deosebit al USL în 2012: măsuri care au ținut cont de realitățile economice și sociale propuse pe fondul unor tăieri fără precedent luate de cei din PDL, care acum sunt vopsiți în noul PNL și beneficiază de o istorie, a vechiului PNL, pe care nu o merită.”

Dan Gerea, deputat de Argeș din 2012, se consideră un liberal autentic, fiind unul dintre membrii vechi ai Partidului Național Liberal, din anul 1990. Convingerea acestuia este că singura doctrină economică care poate genera dezvoltare este liberalismul: „Deși cu ALDE suntem la început de drum, avem un crez și o identitate. Este mare lucru să ai în politică o busolă. Avem liberalismul ca bază a activității noastre. Este singura doctrină care a dovedit că poate genera dezvoltare. Trebuie să credem în primul rând în noi și în identitatea noastră. De aceea, trebuie să înțelegem acest liberalism și să fim mândri de noi, pentru a-l transmite mai departe și altora”.

În orice caz, avem un sfârșit de august al cuvintelor mari și promisiunilor mărețe, dacă este să analizăm discursurile politicienilor din cadrul școlilor de vară organizate la malul mării. Tonul a fost dat ieri de Liviu Dragnea, care propunea un armistițiu politic pe termen lung. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*