Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului a fost arestat preventiv

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, Lazăr Iordache, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, conform Agerpres.

Decizia Tribunalului București a admite propunerea DNA de arestare preventivă a lui Lazăr Iordache nu este definitivă și poate fi contestată.

Lazăr Iordache a fost reținut luni de procurorii DNA pentru dare de mită și cumpărare de influență, informează DNA.

Procurorii DNA arată că, în perioada aprilie — iunie, Lazăr Iordache i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din Ministerul Sănătății 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale — Săpoca și Petroșani — (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la 28 aprilie i-a remis suma de 126.000 de lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, relatează Agerpres.

„Sumele de bani promise și remise de Iordache Lazăr proveneau chiar din fondurile alocate de Ministerul Sănătății pentru realizarea, la cele două spitale, a proiectelor de construire a unei stații de epurare, respectiv dotarea cu echipamente medicale”, au reținut anchetatorii.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *