Ultimele Știri

Viceministrul rus care a criticat o decizie a lui Putin a fost demis din funcție

Ministrul adjunct al economiei din Rusia, Serghei Beliakov, a fost demis din funcție la nici 24 de ore după ce a postat pe Facebook un mesaj prin care a calificat drept „stupide” unele politici ale guvernului, fapt pentru care și-a cerut scuze.

O decizie în acest sens a fost publicată miercuri pe site-ul oficial al guvernului rus. Motivul invocat de executivul de la Moscova este „o încălcare a interdicției de a face declarații publice în ceea ce privește activitățile organelor de stat”.

„Îmi cer scuze de la toată lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem și pentru promisiunile pe care nu le respectăm”, a scris marți ministrul adjunct al economiei, Serghei Beliakov, pe pagina sa de Facebook.

„Lucrurile stupide” la care făcea referire Beliakov în chestiune sunt decizia din această săptămână de a transfera fondurile destinate plății pensiilor spre alte nevoi, prelungind astfel un moratoriu datând de anul trecut care permite ca o parte din banii destinați viitorilor pensionari să fie investiți în economie.

Președintele Vladimir Putin a negat că fondurile au fost confiscate, însă ministrul finanțelor, Anton Siluanov, a declarat că banii au fost folosiți pentru măsuri de luptă împotriva crizei și pentru dezvoltarea Crimeei, anexată de Rusia în martie.

În fapt, decizia de a transfera fondurile de pensii a fost luată la ordinul președintelui rus, Vladimir Putin, iar declarația lui Beliakov a fost calificată de presa internațională drept un act de frondă la adresa liderului de la Kremlin.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*