Ultimele Știri

Veteranilor de război li s-a interzis arborarea drapelului național la Sfântu Gheorghe

veterani

Primarul Antal Arpad împreună cu subordonații săi au apelat la tot felul de șiretlicuri pentru a nu arbora tricolorul românesc pe turla instituție, care simbolizează eliberarea primului oraș din Ardealul de Nord de sub ocupație fascisto-hortystă.

Asociația Veteranilor de Război a sărbătorit, marți, 71 de ani de la eliberarea orașului de sub ocupația fascisto-horystă și au dorit să arboreze tricolor românesc pe turla primăriei. Angajații instituției nu le-a permis veteranilor să intre în clădire și să arboreze tricolorul românesc. 

La eveniment au participat și soldații răniţi pe fronturile din Afganistan şi Irak. Ei au participat la o ştafetă istorică – recrearea modului în care a fost eliberat Ardealul în 1944 de sub ocupaţia străină. Ştafetele vor străbate 20 de oraşe din Transilvania şi vor ridica drapelul românesc pe clădirile simbolice ale localităţilor

Primarul Antal Arpad le-a transmis că drapelul va fi arborat cu altă ocazie, dar nu marţi. Unul dintre veteranii prezenţi acolo a spus că, în acest caz, va face „cerere la Dumnezeu”.

Primarul Antal Arpad este cunoscut pentru atitudinea sa antiromânească și declarațiile rasiste și xenofobe la adresa românilor. Această acțiune a depășit orice limită a normalului și a bunului simț, iar edilul și subordonații săi vor trebui să plătească conform legilor țării.

antal arpadAntal Arpad

Vicepremierul Gabriel Oprea  a cerut prefectului judeţului Covasna să ia toate măsurile legale la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, pentru a permite derularea acestui demers şi de a sancţiona, conform legii, o astfel de atitudine în faţa unei solicitări venite din partea unor veterani ai Armatei Române.

 „ În calitate de Viceprim-ministru pentru securitate naţională și de Ministru al Afacerilor Interne, solicit Primăriei și Consiliului Local din Sfântu Gheorghe să acționeze în litera și spiritul Constituției României și să arboreze drapelul național pe toate instituțiile publice locale.

De asemenea, solicit Instituției Prefectului să verifice, prin prisma atribuțiilor ce-i revin, respectarea legilor statului român de către Primăria și Consiliul Local din Sfântu Gheorghe, inclusiv în privința incidentului semnalat astăzi în presă, când veteranii români nu au fost lăsați să arboreze drapelul național pe clădirea Primăriei din localitate.

România este un model de toleranță și de respectare a drepturilor minorităților, inclusiv și mai ales în ceea ce privește relațiile cu minoritatea maghiară. Tocmai din acest motiv, privim cu maximă preocupare ceea ce se întâmplă la Sfântu Gheorghe și considerăm că refuzul oricărui ales local de a arbora drapelul național pe instituția pe care o conduce reprezintă o provocare nejustificată la adresa tuturor cetățenilor români, indiferent de etnie.

Primăriile și Consiliile locale sunt instituții ale României, iar cei care le conduc trebuie să respecte litera și spiritul Constituției acestei țări.

În România, respectarea simbolurilor naționale nu este opțională și nu poate fi condiționată nici de componența etnică a unei comunități și nici de bunul plac al unor aleși locali. Potrivit Constituției, România este stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil și așa trebuie să rămână” a subliniat viceprim-ministrul pentru securitate naţională, Gabriel Oprea.

Comentarii prin Facebook

5 Comentarii on Veteranilor de război li s-a interzis arborarea drapelului național la Sfântu Gheorghe

  1. Dar pana la urma suntem in România sau in Ungaria ? Dacă vor drapelul lor sa meargă la ei nu ? Asa e corect . Ca noi nu avem drapelul României pe unde vrem

  2. Cea mai mare nesimțire la noi e ca autoritățile permit astfel de lucruri

  3. Sfântul Gheorghe este in România … Sau poate m-a înșel eu !!!

  4. contraventiile de aceea exista nu este penala este contravenionala ,la fel si PURTATUL CENTURII DE SIGURANTA in cazul tuturor conducatorilor auto (sau exista EXCEPTII de la lege)…poate trebuia steagul turciei sau al italiei sau al BOR sau …..al regelui….amenda ramane si .. este platita tot din banul contribuabililor din oras.

  5. Ungureanu Marin // 9 septembrie 2016 at 0:27 // Răspunde

    Pentru nepermiterea abordarii Drapelului ROMANIEI pe Primaria orasului Sfantul Gheorghe considera ca aceasta atitudine a organelor locale este impotriv CONSTITUTIEI ROMANIEI d.l Presedinte Iohanis erea obligat de ” functia suprema ” sa ia masura obligatorie de demitere a celor vinovati. Deoarece d.l.Presedinte nu a catadicsit sa ia masura radicala , „demiterea ” organelor abilitate, se face vinovat si complice la incalcarea CONSTITUTIEI si deci sa isi depuna DEMISIA DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE IN CEL MAI BSCURT TIMP.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*