Ultimele Știri

Vești proaste pentru viitorii șoferi! Examenul auto va avea trei probe practice dificile

Obținerea carnetului de conducere va deveni grea pentru viitorii șoferi, urmând să fie introduse alte trei probe practice, pe lângă cea teoretică.

Inițiativa vine din partea deputatului PSD Florin Gheorghe, care a depus la Parlament un proiect de modificare a articolului 23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Examenul va avea, pe lângă proba teoretică, şi trei probe practice, respectiv: verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate, verificarea aptitudinilor pe drumurile publice din interiorul localităţilor, dar şi pe drumurile publice pe timp de noapte.

Dacă un candidat este eliminat la una dintre aceste probe, va fi nevoit să reia întregul poces, nu mai devreme de 30 de zile însă.

”Cred că ne-am săturat cu toţii să vedem victime şi decese pe şoselele din România, în care cel mai frecvent sunt implicaţi tineri şi tinere, cei mai mulţi cu vârste sub 30 de ani. În ultimii 26 de ani condiţiile şi modalităţile de instruire şi de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunţat definitiv la examinare, iar permisul se obţine mai uşor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS! Slaba pregătire şi slaba examinare a conducătorilor auto este resimţită direct şi în buzunarul conducătorilor auto, fiind penalizaţi prin intermediul primelor de asigurare de răspundere civilă obligatorie, care, în cazul tinerilor de sub 30 de ani, ajung la niveluri care depăşesc valoarea maşinii”, transmite Florin Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă remis News.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*