Ultimele Știri

Vești proaste pentru șoferi: Ce noi reguli le sunt impuse

Noi măsuri de verificare sunt luate în ceea ce îi privește pe șoferi. Una dintre noile reguli constă în faptul că baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic.

Autovehiculele implicate în accidente rutiere nu vor mai circula decât după efectuarea unei inspecții tehnice de siguranță, autorizația școlilor de șoferi va fi prelungită doar dacă cel puțin 50% dintre cursanți promovează examenul pentru permisul auto, baremul de evaluare medicală și psihologică pentru obținerea permisului auto va fi actualizat periodic, pentru eliminarea posibilităților de obținere a avizelor în mod fraudulos, iar perioadele în care șoferii trebuie să efectueze controlul medical vor fi reduse după ce aceștia împlinesc o anumită vârstă, conform profit.ro.

Măsurile sunt incluse în Strategia Națională pentru Siguranță Rutieră pentru perioada 2016-2020, avizată astăzi de Guvern, și urmează să fie aprobate prin acte normative.

”Mașinile implicate într-un accident grav și reparate pot intra direct în rețeaua de drumuri, fapt care este văzut ca fiind problematic, deoarece acestea ar trebui să fie supuse inspecției tehnice auto”, se arată în document.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*