Vești proaste pentru fumători. Noi locuri în care aprinderea țigărilor va fi interzisă

  • Nicoleta Ungureanu
  • 19 septembrie 2016
  • Social
fumat

După ce legislația antifumat a fost înăsprită anul trecut, lucru care a provocat numeroase controverse în rândul fumătorilor, noi schimbări urmează să se întâmple. Fumatul ar putea fi interzis și în autoturismele personale, nu numai a celor de serviciu, dacă în acestea se află minori sau femei însărcinate.

Amendamentele au fost propuse de același deputat PSD, Aurelia Cristea, care a fost inițiatoarea amendamentelor care au înăsprit legislația antifumat anul trecut. Acestea sunt admise de dmise de Comisia pentru buget finanțe și bănci a Camerei Deputaților în momentul acordării avizului favorabil proiectului de Lege privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr.349/2002.

“Se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, precum și în autovehiculele în care se află minori sau femei însărcinate”, se precizează în amendamentul admis de către Comisie. Inițiatorul susține că “acest amendament este necesar pentru asigurarea dreptului prevăzut în Art. 49 din Constituție: Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor. Având în vedere expunerea crescută la substanțele toxice din fumul de tutun în condițiile restrictive din punct de vedere al ventilației specifice autovehiculelor, și imposibilitatea minorului și a fătului de a se apăra în fața acestei agresiuni, este datoria morală și legală a adulților de a-i proteja”.

Aurelia Cristea susține “acest amendament este necesar pentru asigurarea dreptului prevăzut în Art. 49 din Constituție: Copiii și tinerii se bucură de un regim special de protecție și de asistență în realizarea drepturilor lor. Având în vedere expunerea crescută la substanțele toxice din fumul de tutun în condițiile restrictive din punct de vedere al ventilației specifice autovehiculelor, și imposibilitatea minorului și a fătului de a se apăra în fața acestei agresiuni, este datoria morală și legală a adulților de a-i proteja.”

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *