Ultimele Știri

Vești proaste! În scurt timp, capitala ar putea rămâne fără căldură

Capitala ar putea rămâne fără căldură dacă Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nu va aproba în şedinţa de luni bugetul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), căldura șia pa caldă fiind asigurată încă o săptămână, potrivit Mediafax.

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al RADET a anunţat vineri că, din luna aprilie, se cere aprobarea bugetului regiei pentru că în acest buget sunt trecute inclusiv sumele care ar trebui alocate pentru subvenţii.

„Bugetele au fost tăiate mereu, astfel încât au fost tăiate şi 15% din subvenţii„, a declarat Dumitraşcu, explicând că în acest moment RADET nu mai are dreptul să cheltuiască niciun leu conform legii, pentru că a cheltuit mai mult de 90% din buget.

Preşedintele CA al RADET a precizat că a discutat de mai multe ori cu primarul care i-a transmis că problema bugetului RADET va fi discutată într-o şedinţă ordinară la sfârşitul lunii noiembrie.

„În aceste condiţii sistemul va mai funcţiona câteva zile din inerţie. Nu cred că se opreşte căldura duminica aceasta, pentru că există o inerţie a sistemului care va duce mai departe la furnizarea căldurii, dar nu pentru mult timp, probabil cam o săptămână”, a spus Dumitraşcu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*