Vești îngrijorătoare pentru Europa! Reţeaua Stat Islamic intenţionează să intensifice atentatele

  • Nicoleta Ungureanu
  • 29 iulie 2016
  • Social
statul islamic

Reţeaua teroristă Stat Islamic intenţionează să intensifice atacurile în Europa,  avertizează oficiali şi experţi americani citaţi de publicaţia The Wall Street Journal.

Pe măsură ce va pierde controlul asupra teritoriilor din Siria şi Irak, organizația Stat Islamic va acționa asupra Europei, intensificând atacurile.

„Ştim că există deja structuri de comandă şi control care au permis unele dintre atacurile comise recent în Europa. Reţeaua Stat Islamic a infiltrat mulţi militanţi în Europa”, a declarat un oficial din cadrul serviciilor de informaţii americane.

Atentatele din ultimul an, au adus moartea a sute de persoane în Europa, cele mai vizate state fiind Franţa, Belgia şi Germania.

Informațiile conform cărora atacurile teroriste riscă să se intensifice în Europa sunt susținute de Biroul Federal de Investigaţii din SUA (FBI):”La un moment dat, vom vedea că există o diasporă teroristă în afara Siriei. Combatanţii Stat Islamic nu au de gând să moară cu toţii pe câmpul de luptă”, a declarat directorul FBI, James Comey.

Mai mult decât atât, conform altor oficiali din cadrul serviciilor secrete americane, recentele atacuri de amploare relativ mică înregistrate în Germania ar putea avea rolul de a permite pregătirea unui atentat de amploare în Europa.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *