Vești importante pentru cei care îşi schimbă buletinul şi permisul auto. Ce se întâmplă cu taxele extrajudiciare

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 iunie 2016
  • Social

Executivul a decis, prin intermediul unui act normativ, modificarea taxelor extrajudiciare de timbru cerute acum pentru eliberarea mai multor documente.

Proiectul de act normativ prevede anularea taxelor extrajudiciare și are două prevederi esenţiale , prima fiind “eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate” şi “examinarea conducătorilor de autovehicule în vederea obţinerii permisului de conducere” nu mai sunt incluse pe lista serviciilor pentru care cetăţenii sunt obligaţi să plătească taxă de timbru extrajudiciar.

A doua modificare vizează eliberarea cazierului judiciar, care este scutită explicit de plata taxei extrajudiciare de timbru

O altă prevedere importantă este aceea că oamenii  vor putea plăti taxa de timbru şi cu cardul, şi, mai important, chiar la instituţia care trebuie să-I elibereze actele pentru care trebuie să plătească taxa de timbru.

“Taxele extrajudiciare de timbru vor fi încasate în aceeași locație în care se încasează contravaloarea pentru serviciile supuse acestor taxe”, se arată în proiectul de act normativ. Până acum, această prevedere nu era obligatorie, conform Economica.net.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *