Ultimele Știri

Vești de ultimă oră: Patru inculpaţi din dosarul ”Gala Bute” au recunoscut TOT

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţia are loc un prim termen public din dosarul Gala Bute, în care Elena Udrea a fost trimisă în judecată pentru corupţie, alături de alte persoane. Primele detalii din sala de judecată arată o desfăşurare a evenimentelor care ar putea fi devaforabilă Elenei Udrea, potrivit știripesurse.ro.

Potrivit televiziunilor de ştiri, patru inculpaţi şi-au recunoscut faptele şi cer procedura simplificată. Acest gest le-ar putea aduce pedepse mai uşoare, dar ar putea uşura şi misiunea procurorilor. Cei patru sunt Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dşi ragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

Remintim că în acest doar, Elena Udrea este acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene, în timp ce Tudor Breazu și Rudel Obreja, aflați tot în arest, sunt acuzați de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Gheorghe Nastasia a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Ștefan Lungu — pentru complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu este acuzată de luare de mită, Dragoș Marius Botoroagă — de dare de mită, iar Ion Ariton este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*