Ultimele Știri

Vești bune pentru șoferi! Scade prețul carburanților

BNR  estimează o ieftinire a carburanților de 2,2% la finele acestui an și de 2,3% în decembrie 2016, potrivit datelor prezentate în raportul trimestrial asupra inflației.

În raportul din luna august, banca centrală anticipa o revenire a prețului combustibililor spre finalul anului și, prin urmare, o creștere (decembrie la decembrie) de 4%, în timp ce pentru 2016 estima o ieftinire anuală mai abruptă, de peste 6%. BNR a încorporat atunci eliminarea supra-accizei de 7 eurocenți pe litru de la 1 ianuarie 2016, care ulterior a fost amânată pentru 2017.

„Traiectoria ratei anuale a inflației proiectate pentru această grupă este marcată în principal de reducerea în două etape a cotei standard a TVA, de diminuarea nivelului accizelor aplicabile începând cu ianuarie 2017, precum și de declinul amplu al cotației petrolului pe piețele internaționale în trimestrul III 2015”, se spune în cel mai recent raport asupra inflației.

Din graficele prezentate de banca centrală rezultă că ieftinirea combustibililor va fi chiar mai amplă în primele trei trimestre din 2017, ajungând aproape de 4% (anual) în luna septembrie a acelui an. BNR ia în considerare în această prognoză eliminarea supra-accizei de 7 eurocenți aplicate la benzină și motorină, de la 1 ianuarie 2017, potrivit Realitatea.NET.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*