Vești bune pentru șoferi. Ce se va întâmpla cu prețul carburanților

  • Nicoleta Ungureanu
  • 23 august 2016
  • Social
petrom

Șoferii au parte de motive de bucurie în perioada ce urmează, deoarece prețul benzinei și motorinei urmează ca până la finalulul anului să rămână constant, dacă moneda națională nu se va deprecia semnificativ.

Cea mai importantă companie petrolieră din România, OMV Petrom anticipează pentru 2016 un preț mediu al barilului de petrol Brent de 40 de dolari, conform Profit.ro.

Un element care favorizează o evoluție relativ stabilă a prețului carburanților este reducerea costurilor de producție ale OMV Petrom “în principal datorită reducerii costurilor cu serviciile, personalul și materialele, precum și evoluției pozitive a ratei de schimb valutar”.

Drept dovadă, costurile de producție din România, exprimate în dolari, au scăzut cu 9% ajungând la 12,12 dolari/baril. De asemenea, exprimate în lei, costurile de producție din România ale OMV Petrom s-au micșorat cu 8% până la 48,81 lei/baril.

În același timp, scăderea prețului carburanților duce la majorarea cererii: “Se preconizează că prețurile mai reduse ale produselor petroliere, coroborate cu creșterea consumului privat în România, vor continua să susțină cererea pentru produsele petroliere”, se precizează în raportul companiei cu rezultatele financiare pe primul semestru.

Analiștii susțin că scăderea prețurilor este normală, după creșterea puternică din august, de aproximativ 20%. Între timp, petrolul Brent s-a ieftinit cu 4% de la vârful atins săptămâna trecută, conform Profit.ro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *