Ultimele Știri

Vești bune pentru femei! Au fost introduse cote obligatorii de gen în rândul candidaților la alegerile locale și parlamentare

PNL a inițiat două proiecte legislative prin care se urmărește introducerea cotelor obligatorii de gen în rândul candidaților la alegerile locale si parlamentare.

De asemenea, se urmărește mărirea cotei de reprezentare a femeilor în Parlament, dar și în administrația locală. Conform acestei legi, listele electorale ar trebui să aibă o cotă de reprezentare de 30% pentru femei și bărbați, care se constituie în condiție obligatorie pentru validarea listelor de candidați de către Biroul Electoral.

Astfel, dacă listele electorale nu vor conține cel puțin 30% femei, sau cel puțin 30% bărbați în cazul în care femeile sunt majoritare pe lista respectivă, acestea nu vor putea fi inregistrate la Biroul Electoral și nu vor putea intra în alegeri.

Raluca Prună declară că susține acest proiect în Guvern.

„Voi susţine acest proiect atunci când punctul de vedere al Guvernului va fi solicitat. Dacă tot există un consens politic în ceea ce priveşte promovare acestei legi, sper ca preşedinţii de partide, care toţi sunt bărbaţi, cu excepţia doamnei Alina Gorghiu, într-adevăr, să promoveze pe locuri eligibile femeile. Ideea nu este să avem pe o listă de 30 de persoane ultimele 5 persoane femei şi am îndeplinit condiţia formală din lege, că au candidat, am respectat condiţiile legii. Cred că dincolo de această condiţie formală, pe care şi alte societăţi au legiferat-o, trebuie să existe ceva mai mult, să avem o voinţă autentică de a promova femeile pentru că sunt femei, pentru că au o pregătire egală, (…) de cele mai multe ori fac o muncă şi există statistici care este calitativ mai bună decât a bărbaţilor care fac aceeaşi muncă şi, în general, bărbaţii sunt plătiţi mai bine de 1,63 de ori decât colegele lor, media în Europa”, a spus Raluca Prună.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*