Ultimele Știri

Vești bune pentru bugetari! Programul de muncă va fi modificat

Programul de lucru al angajaţilor din cadrul ministerelor şi instituţiilor din administraţia publică centrală ar putea fi modificat. Cei care lucrează în aceste instituţii ar urma să beneficieze zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-14.00, potrivit unui proiect de hotărâre a Guvernului.

Proiectul prevede că „angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă”.

„HOTĂRÂRE privind unele măsuri referitoare la desfășurarea activității în cadrul administrației publice centrale

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, și al art. 11 lit. l) din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

Art.1 Angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă.
Art. 2 Prin regulamentul intern, aprobat de conducătorii entităților prevăzute la art.1, cu consultarea sindicatelor sau, după caz, a reprezentanților salariaților/ a reprezentanților funcționarilor publici, sau prin contractul de muncă aplicabil, în funcție de specificul activității prestate, se poate stabili o repartizare inegală a programului zilnic de lucru, cu respectarea dispozițiilor art. 116 alin. (2) din Legea nr.53/2003 – Codul Muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, art.1 aplicându-se în mod corespunzător.
Art. 3 Dispozițiile prezentei hotărâri nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*