Ultimele Știri

Vești bune pentru angajații din România! Ce se va întâmpla de anul viitor

Anul 2016 vine cu vești bune pentru angajații din România, deoarece aceștia vor avea parte de mai multe beneficii în perioada sărbătorilor, după ce tichetele-cadou în valoare de cel mult 150 de lei nu vor mai fi impozitate.

Modul de impozitare a cadourilor oferite de companii salariaţilor va fi modificat de la 1 ianuarie 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal.

Pe de o parte, pentru firmă, creşte limita de deductibilitate a cheltuielilor cu cadourile în bani şi în natură acordate angajaţilor, în timp ce, pentru salariaţi, tichetele cadou devin neimpozabile, dacă nu depăşesc valoarea de 150 de lei. În prezent, sunt neimpozabile doar cadourile date în beneficiul copiilor cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi al angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie.

În schimb, tichetele cadou, chiar dacă sunt acordate în aceste scopuri, sunt considerate avantaje în natură sau bani şi se impozitează cu 16%. Însă nu sunt incluse în baza de calcul a contribuţiilor sociale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*