Ultimele Știri

Vești bune! Mai multe zile libere şi sporuri duble pentru angajați

Mai multe modificări la Codul Muncii au fost aprobate tacit în Senat. Actul normativ cuprinde concediu de muncă proporțional cu cât muncește angajatul și plata mai mare pentru orele suplimentare.

Potrivit noii legi, un angajat care nu şi-a luat concediu de odihnă într-un an, are timp 18 luni să recupereze aceste zile. Până acum, angajatorul era obligat să-i dea concediul de odihnă neefectuat în termen de 12 luni. În plus, zilele de concediu de odihnă neefectuate vor fi compensate cu bani, atunci când angajatul părăseşte locul de muncă.

Actul normativ aduce şi alte modificări. Astfel, angajatul temporar nu poate avea un salariu mai mic decât cel pe care îi are salariatul permanent care prestează acelaşi tip de muncă, potrivit libertatea.ro.

Potrivit noii legi, nici durata concediului de odihnă anual nu va mai fi scurtată dacă ai o problemă de sănătate sau dacă eşti nevoit să lipseşti de la serviciu ca să-ţi îngrijeşti copilul bolnav, aşa cum se întâmpla până acum.

În ceea ce privește munca în zilele de weekend sau orele suplimentare, și aici situația se îmbunătățește. Cei care lucrează ore suplimentare și nu își iau zile libere, vor beneficia de sporuri de 75%, la fel ca și pentru zilele de weekend.

Toate aceste schimbări îi nemulţumesc pe patroni, care spun că unii angajaţi îşi vor lua concedii medicale fictive, ca să se ocupe de orice altceva, ştiind să nu li se scad din concediul de odihnă.

Camera Deputaţilor este cameră decizională în acest caz.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*