Ultimele Știri

Vești alarmante! Dispar 5 bănci din România

Românii primesc vești proaste anul acesta, cinci bănci importante din România urmează să își înceteze activitatea până la finalul anului.  Este vorba despre Volksbank, Millennium, RBS şi Bank of Cyprus, care vor ieşi din lista instituţiilor de cre­dit din statisticile BNR după ce Montepio a făcut deja acest pas.

Consolidarea sistemului bancar în urma tranzacţiilor de vânzare de portofolii şi de bănci din ultimii ani se va vedea în statistici, numărul de jucători care activează pe piaţa locală urmând să se reducă la 35 de bănci.

Siste­mul bancar cuprinde acum 40 de bănci, dar jumătate au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce ge­ne­rează de mult timp dezbateri privind nevoia de con­solidare a sistemului. Ultimii ani au adus câteva fu­ziuni şi achiziţii, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător.

Totodată, în acest an câteva bănci prezente pe piaţa locală şi-au manifestat in­te­re­sul pentru cumpărarea unei bănci româneşti cu ca­pital grecesc. Din cele patru bănci româneşti cu ca­pital grecesc – Alpha, Bancpost, Piraeus şi Banca Ro­mâ­nească -, deocamdată doar Piraeus Bank a făcut un pas spre vânzare, potrivit ZF.

Banca Transilvania a semnat la sfârşitul anului tre­cut un angajament ferm pentru preluarea Volks­bank, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Pro­cesul de integrare a Volksbank în Banca Transil­va­nia a par­curs câteva etape şi a intrat în linie dreaptă, fu­ziunea ur­mând să se finalizeze în 2015.

Britanicii de la RBS derulează ultimele proceduri de ieşire de pe piaţa locală după ce au transferat prin două tranzacţii separate portofoliile de retail şi corporate către UniCredit. O parte din angajaţi au fost deja preluaţi de UniCredit, procesul de închidere a sucursalei de la Bucureşti a grupului britanic RBS urmând să se finalizeze la sfârşitul acestui an.

O altă mişcare pe piaţa bancară a fost preluarea portofoliului integral al Millennium Bank de către OTP Bank, sucursala locală a celui mai mare grup financiar maghiar. OTP Bank va finaliza procesul de integrare a băncii Millennium, cumpărată la jumăta­tea anului trecut, în luna octombrie 2015.

Şi grupul cipriot Bank of Cyprus se află în proces de lichidare a operaţiunilor locale. Banca şi-a schimbat strategia şi a decis să-şi reducă gradual operaţiunile din România pe o perioadă de trei ani şi să vândă pe bucăţi portofoliul de credite, potrivit unui raport al grupului cipriot. Bank of Cyprus se retrage de pe piaţa locală după ce sucursala de la Bucureşti a trecut printr-o criză majoră în primăvara anului 2013 şi a fost nevoită să-şi vândă portofoliul de retail către Marfin Bank.

Comentarii prin Facebook

5 Comentarii on Vești alarmante! Dispar 5 bănci din România

  1. Sa dispare toate bancile care nu stiu sa trateze clientii ca parteneri egali de afaceri dar inainte de disparitei sa platesaca pentru inrobirile facute poporului roman de-a lungul anilor cu acordul BNR-ului.
    Poporul roman nu duce lipsa de banci si nici de hoti.Daca pana acum am avut banci inmutite in Romania ca ciuprecile dupla ploaie , la fel vrem s aiasa din tara si ramana bancile cu parteneriate corecte.Problema este ca nu exista astfel de banci din cauza supravehgeriid e rahat facute de BNR.Deci, sa dispara bancile si conducerea BNR-ului.

  2. SA DISPARA TOIATE BANCILE SI SA SE INFIINTEZE BANCI DE STAT

  3. BANCI=Camatari =Interlopi

  4. Daca oamenii ar fi cinstiti, uniti si organizati ar infiinta uniuni de credit, care functioneaza doar pentru a isi acoperi cheltuielile, nu pentru a obtine profit. Un fel de C.A.R.-uri. Bineinteles trebuie sa existe un cadru legislativ. Atunci nimeni nu ar mai apela la uneltele diabolice numite „banci”.

  5. Domnilor cred ca va imbatati cu apa rece…prin vanzari scrie si sus,se cedeaza portofoliile de credite..adica va paseaza de la niste banditi la alti banditi,ce anume nu intelegeti? Nu scapati pana nu dispar toate bancile..
    Si dupa tot se mai gasesc

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*