Ultimele Știri

Veste bună de la ONU: Mortalitatea infantilă s-a înjumătățit în ultimii 25 de ani în întreaga lume

Mortalitatea infantilă în întreaga lume s-a înjumătățit în ultimii 25 de ani, ajungând la 5,9 milioane în 2015, după ce în anul 1990 se înregistra numărul de 12,7 milioane. Potrivit unui raport transmis de ONU, în ultimii 15 ani au fost salvate viețile a 48 de milioane de copii din întreaga lume.

Cu toate că mortalitatea infantilă s-a redus până la jumătate în ultimii 25 ani, obiectivul stabilit în anul 2000 de reducere cu două treimi a indicatorului nu a fost atins, potrivit datelor ONU publicate miercuri, informează AFP și DPA.

Din cele 195 de țări care își propuseseră reducerea cu două treimi a indicatorului, doar 62 au reușit să își atingă obiectivele fixate în acest domeniu de către Organizația Națiunilor Unite: ”Mortalitatea globală a copiilor cu vârste de sub cinci ani s-a redus cu 53% în ultimii 25 de ani”, potrivit studiului ONU. 

Până în 2030, țările ar trebui să-și reducă rata moralității infantile până la 25 la mie, ceea ce ar însemna că încă 38 de milioane de vieți ar fi salvate. 

Principalele cauze ale deceselor în cazul copiilor cu vârste mai mici de cinci ani sunt naștere prematură, pneumonie, complicații la naștere, diaree și malarie. Pentru combaterea acestor cauze sunt necesare, printre altele, creșterea accesului la asistența medicală, campanii de imunizare și asigurarea apei potabile în cât mai multe zone ale lumii.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*