Venus Williams recunoaște că a consumat anumite tipuri de medicamente: Mi s-au acordat excepţii de uz terapeutic

  • Nicoleta Ungureanu
  • 14 septembrie 2016
  • Sport

Jucătoarea de tenis Venus Williams recunoaște că a folosit anumite tipuri de medicamente în timpul concursurilor, în urma unor excepții de uz terapeutic. Aceasta neagă însă acuzațiile de dopaj și menționează că a respectat toate instrucţiunile WADA, USADA, ITF în materie de antidoping.

„Am fost dezamăgită să aflu că infomaţiile mele medicale, confidenţiale, au fost compromise de hackeri şi publicate fără permisiunea mea. Am urmat regulile stabilite de Programul antidoping din tenis şi mi s-au acordat excepţii de uz terapeutic. Aplicarea pentru excepţii de uz terapeutic în cadrul Programului antidoping din tenis presupune un proces strict, la care am aderat atunci când au apărut serioase probleme medicale. Excepţiile postate de hackeri sunt examinate de un grup de medici independenţi şi anonimi şi aprobate pentru motive medicale bine întemeiate. Sunt una dintre cele mai înflăcărate susţinătoare ale menţinerii unui înalt nivel de integritate în sport şi sunt foarte bine învăţată să urmez instrucţiunile WADA, USADA, ITF şi ale Programului antidoping din tenis”, a afirmat Venus Williams.

WADA a confirmat în urmă cu o zi că baza de date medicale a forului internațional a fost spartă de un grup de de hakeri ruși, care ar face parte dintr-o rețea de spionaj cibernetic.

“WADA regretă profundă această situație și este foarte conștientă de amenințarea pe care o reprezintă pentru sportivii ale căror informații confidențiale au fost divulgate prin acest act criminal”, a declarat Olivier Niggli, director general WADA.

În urma informațiilor, Biles ar fi consumat de amfetamine (metilfenidat), la Serena Williams de oxicodonă, hidromorfonă, prednison şi alte substanţe, iar Delle Donne ar fi utilizat amfetamine şi hidrocortizon.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *