Ultimele Știri

Veniţi la vot!

Mai sunt până la turul întâi al prezidenţialelor zece zile mari şi late. Cu ce o să umple spaţiul partidele şi candidaţii lor intraţi în competiţia pentru fotoliul de la Cotroceni? În dezbaterea publică n-am prea văzut, până acum, programe, proiecte de ţară, strategii pentru întărirea instituţiilor statului în acţiunea de combatere a mafiei transpartinice şi a corupţiei endemice din administraţie, din sfera politică. O să asistăm, cu siguranţă, la vechea bălăcăreala pe tema: noi n-avem “fripturişti”, mafioţi în partidul nostru. Corupţii sunt la voi, nu la noi.

Aşa că am să vă sfătuiesc să staţi acasă, să nu mergeţi la vot. Fiţi indignaţi, fiţi revoltaţi, criticaţi în stânga şi în dreapta, împroşcaţi cu noroi, arătaţi-va apatici şi nepăsători faţă de tot ceea ce se întâmplă. Sunt toţi nişte hoţi şi nişte demagogi, care nu merită deranjul vostru.

Aiurea, am glumit! Votul e un drept câştigat cu greu. Stând acasă nu pedepsiţi clasa politică. O doare în cot de boicotul vostru. De fapt, cei care v-au adus şi ne-au adus în situaţia asta, chiar asta vor. Să staţi acasă, să nu le încurcaţi ploile. Ei ştiu că se bazează pe un electorat fidel, uşor de manipulat, un electorat care votează cu ochii închişi.

Trebuie să te gândeşti că ai fi putut să schimbi ceva. Tu alegi, a nu ştiu câta oară, răul cel mai mic, a nu ştiu câta oară, povara mai puţin grea. Şi chiar de data aceasta e greu, pentru că acum mai mult că niciodată, avem nevoie de un vot bine chibzuit. Nu avem programe electorale, creştere economică, locuri de muncă, reforme, etc, nu-i nimic. Mai presus de orice, de data aceasta trebuie să alegem justiţia, singura care mai poate salva puţinul care ne-a mai rămas.

Niciodată de la revoluţie încoace justiţia nu a fost atât de liberă, niciodată nu au fost scoase la iveală atâtea ilegalităţi, atâtea nemernicii. Niciodată corupţilor nu le-a tremurat izmenele mai rău decât acum. Şi nu doar corupţilor din sfera politică. Traficanţii, evazioniştii, spălătorii de bani, peştii, interlopii simt toţi sabia deasupra capului. Şi asta pentru că justiţia a început să-şi facă treaba.

Chiar trebuie să ieşiţi la vot, chiar trebuie să votaţi, nu să vă anulaţi votul. Alegeţi acel candidat care credeţi că prezintă suficiente garanţii că nu va reîngrădi justiţia. Altfel, “Suntem beliţi. Cu toţii!”, vorba lui Viorel Hrebenciuc.

Comentarii prin Facebook

2 Comentarii on Veniţi la vot!

 1. Este „un drept cu greu catsigat” – votul …. poate, dar cu siguranta din a doua zi de cand a fost castigat, a fost batjocorit… pana acum nu am avut ce vota, am votat o singura data, la referedum.

  In regula, ies la vot acum…

  Ajung la cabina, in fata mea este buletinul de vot

  Ponta ………………………. nu pot sa pun stamplia

  „Neamtul” cu viteza unui Trabant….. multe puncte… gata sa educe romanii incapabili sa se autoconduca, – cam acesta este mesajul, nu? mi-e scarba, NU am cum sa pun stampila

  Popo DD – Sincer, chiar nu pot pune stampila pe asa ceva

  Elena – Isi face campanie ca asistenta porno – fiind „buna pentru sanatate” – asa s-a prezentat pe afisele ei electorale – vanduta de PiMP Basescu – as putea? sincer nu…..

  Macovei – OMG, nu ONG….. „o sa arestez pe toata lumea”, nu cred ca ar ingradi justitia, ar ingramadi-o sau ar face ceva cu ea, nu stiu ce… NU

  Szilagyi Zsolt – ……

  CVT….am spus ca nu am fost la vot pana acum, nu am putut cu CVT nici in trecut, sentimentele nu s-au schimbat, lol

  Mirel Mircea Amariţei – ?!/1?2!?1!?1/1!

  Asa ca ma duc la vot, dar „eu cu cine votez”??!?

  Mai bine ma duc in Piata Universitatii..

 2. Petru Iosipescu // 29 octombrie 2014 at 7:14 // Răspunde

  Pai, atunci „suntem beleti cu totii”, nu?

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*