Ultimele Știri

Vaticanul a recunoscut oficial Palestina! Israelul condamnă decizia

Papa_Francisco-Mahmoud_Abbas

Vaticanul a devenit cel mai recent stat care a recunoscut statul Palestina, după ce un nou tratat a fost finalizat miercuri. Israelul consideră că decizia Vaticanului vine în dauna perspectivelor de pace în regiune.

Tratatul a fost stabilit de comun acord de ambele state și a fost făcut public deși nu a fost încă semnat oficial de Vatican. Acesta a fost finalizat cu câteva zile înainte de vizita președintelui palestinian Mahmoud Abbas la Vatican, care urmează să aibă o întrevedere cu Papa Francisc.

Abbas se deplasează la Vatican pentru a participa la canonizarea a patru noi sfinți de Papa Francisc, dintre care două sunt călugărițe palestiniene. Canonizarea celor două călugărițe palestiniene a fost descrisă ca un „semn de speranță” pentru regiune de către patriarhul latin al Ierusalimului, Fouad Twal, rapoartează Vatican Insider.

Vaticanul a recunoscut neoficial Palestina încă de anul trecut. Papa Francis vizitat Israelul anul trecut, iar în programul oficial al Vaticanului a fost menționată întâlnirea cu președintele statului Palestina. În timpul vizitei sale în Țara Sfântă, Papa a cerut pace de la ambele părți.

Decizia a adus  o condamnare din partea Israelului, prin ministerul de externe al țării spunând că a fost „dezamăgit” de această mișcare.

„Aceasta mutare nu promovează procesul de pace și distanțează conducerea palestiniană de la revenirea directă la negocierile bilaterale”, a afirmat ministerul într -un mesaj text, a raportat AP.

„Israelul va studia acordul și va lua în considerare măsurile sale în consecință. „

Ministrul de Externe al Vaticanului Mons Antoine Camilleri a declarat că mutarea nu a fost motivată politic , dar a fost pur și simplu, în conformitate cu poziția Sfântului Scaun.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*