Ultimele Știri

Vasile Popa, prim-procurorul Parchetului Bihor, arestat pentru 30 de zile!

Prim-procurorul Parchetului Bihor, Vasile Popa, a fost reținut pentru 30 de zile după ce a fost audiat la București. Acesta este acuzat de şantaj, luare de mită, abuz, distrugere de înscrisuri şi favorizarea infractorului.

Potrivit unui comunicat făcut public, joi, de Biroul de presă al DNA, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încuviinţat atât măsura reţinerii cât şi a unei eventuale arestări pentru Vasile Popa. 

Cât despre funcția pe care o are, cea de procuror, purătorul de cuvânt la CSM spune: „În cazul în care măsura arestării va rămâne definitivă, secţia de procurori a CSM va dispune suspendarea din funcţie a prim-procurorului Parchetului Bihor. Dacă nu va fi arestat, această măsură va fi dispusă în eventualitatea în care acesta va fi trimis în judecată”.

Se pare că, Vasile Popa este acuzat că a primit 50.000 de euro de la evazionistul Dorinel Edu, că a şantajat un alt om de afaceri care-i datora bani, dar şi că a distrus mai multe rechizitorii care priveau persoane din anturajul său şi care au primit în final soluţii favorabile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*