Ultimele Știri

Vasile Blaga: Rectificarea bugetară acoperă numai necesităţi politice şi populiste

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a adus critici la adresa noii rectificări bugetare, nefiind de acord cu tăierea fondurilor de la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Transporturilor şi de la Ministerul Apărării.

Blaga este de părere că rectificarea bugetară nu îndreaptă bugetul țării, ci arată mai degrabă disperarea premierului Victor Ponta de a controla PSD. În acelați timp, acesta se arată contra tăierilor de fonduri din Ministerul Sănătății.

„Rectificarea bugetară nu îndreaptă bugetul către politici publice importante, ci acoperă numai necesităţi politice şi populiste. (…) reprezintă disperarea lui Ponta de a controla PSD prin alocarea unor sume pentru baronii PSD. În condiţiile unei colectări mai bune nu ar trebui tăiat niciun leu de la Sănătate, unde necesarul este cu mult peste bugetul aprobat, iar păstrarea sumelor Ministerului Sănătăţii ar fi permis finanţarea mai bună a programelor din sănătate”, spune Vasile Blaga.

De asemenea, copreședintele acuză tăierea fondurilor de la Ministerul Transporturilor, de aici tâindu-se 1 miliard lei, bani de investiţii şi de cofinanţare a proiectelor europene.

„Se taie aproape 1 miliard de lei de la Ministerul Transporturilor, bani de investiţii. Tot prin această tăiere de la Ministerul Transporturilor, a banilor de confinanţarea a proiectelor europene, se arată că un şut unor fonduri venite gratis în România şi preferă să redirecţioneze banii către baronii PSD pentru a fi cheltuiţi în preajma alegerilor”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*