Ultimele Știri

Vasile Blaga, despre preluarea funcției de șef SRI: Nu am discutat despre asta

În urma demisiei lui George Maior de la șefia SRI, președintele României, Klaus Iohannis trebuie să aleagă un nou director pentru această insitituție.

Vasile Blaga a declarat că nu s-a discutat acest subiect și că numirea lui la șefia SRI este puțin probabilă. 

”Nu am discutat despre asta, este prerogativa președintelui României. Nu știu care este motivul pentru care și-a dat demisia. Eu așa am înțeles că și-a da demisia, eu așa știu, nu intru în cancan-uri. Și în paranteză fie spus, eu am colaborat foarte bine instituțional cu George Maior, cât eu am fost ministru de interne, iar dumnealui director SRI și indiferent că se supără unii sau alții pe mine, sub Maior, sub conducerea lui Maior, SRI a mers de la o cotă de încredere de la 16% la peste 60 %, cât este acum. Dacă domnul Klaus Iohannis va avea o astfel de opțiune, din partea noului PNL, instiuția nu va fi politizată.(…) Dar domnul Iohannis decide pe cine va propune”, a spus Vasile Blaga. 

În 2016, atunci când se vor desfășura alegerile parlamentare, Vasile Blaga are convingerea ca PNL va avea majoritate. Prin urmare el a declarat că și-ar putea asuma funcția de președinte al Senatului.

”Noi vom decide lucrurile astea în Partidul National Liberal. Avem oameni care să conduca Senatul, avem oameni care să conduca Camera Deputaților. Mi-aș putea asuma fără rezerva conducerea Senatului, daca vom avea majoritate”, a mai spus Blaga. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*