Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarele ANRP

blaga

Vasile Blaga, co-președinte PNL, a fost chemat astăzi la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat. Blaga a ajuns în urmă cu câteva momente la sediul DNA.

Înainte de a intra în sediul DNA, Vasile Blaga a declarat că a venit în calitate de martor. Co-președintele PNL este audiat într-unul din dosarele ANRP.

„Am fost citat ieri în calitate de martor, într-un dosar — 938 — de anul trecut. Este vorba de un abuz în serviciu. Cineva a făcut un abuz în serviciu, despre cine este vorba nu știu”, a declarat Vasile Blaga la intrare în sediul DNA.

El a spus că nu are nicio legătură cu activitatea ilegală de la ANRP.

„Cei care au lucrat acolo, deja multe dosare sunt în cauză, multe dosare sunt în instanță, se vor pronunța instanțele, cei vinovați, dacă sunt vinovați, vor plăti. (….) Nu am fost implicat niciodată. (…) Ministerul de Interne și Ministerul Dezvoltării, unde am stat opt luni, nu au avut astfel de atribuții (n. r. — de desemnarea membrilor comisiei ANRP)”, a mai spus copreședintele PNL.

Pe de altă parte, Blaga a admis că a fost dezamăgit când a aflat că Ludovic Orban este suspectat de corupție. „Orice partid are bani pe care îi adună, conform legii. Este o legislație extrem de restrictivă și dintotdeauna am atras și le atrag atenția tuturor colegilor care candidează că vorbim de bani publici. Banii utilizați în campanie pentru partidele care depășesc pragul de 3 % vor fi restituiți din buget. (…) Trebuie să fie foarte atenți”, a explicat el.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *