Ultimele Știri

Vasile Avram, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Vasile Avram condamnat

Fostul șef al arbitrilor și candidat la alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal Vasile Avram a fost condamnat, astăzi, definitiv la trei ani de închisoare cu executare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Vasile Avram să fie condamnat la 3 ani de închisoare în Dosarul Mită în Elicopter, în urma apelului făcut de DNA împotriva deciziei de achitare a Curții de Apel.

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost găsit vinovat de luare de mită și tentativă la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de Avram a fost condamnat de judecătorii ICCJ şi avocatul Adrian Penciu la doi ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă la instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și pentru favorizarea infractorului comisă în legătură cu infracţiuni de corupţie.

Complicele celor doi, Vasile Chiorean, a fost achitat de magistraţii ICCJ pentru fapta de dare de mită şi pentru complicitate la luare de mită.

În acest dosar au mai fost implicati și foștii oficiali de la clubul FCM Tîrgu Mureș, Sorin Țerbea și Nicolae Iacobescu, însă judecătorii au stabilit încetarea procesului penal, ca urmare a decesului într-un accident de elicopter în iulie 2013.

Vasile Avram a fost trimis în judecată pentru că, în 21 mai 2011, când era supervizor la meciul dintre FCM Târgu Mureş și Universitatea Cluj, a primit de la omul de afaceri Sorin Ţerbea suma de 19.000 de euro în scopul delegării unor arbitri agreaţi de echipa de fotbal din Tîrgu Mureş.

Vasile Avram este al doilea șef al arbitrilor condamnat la închisoare, după Gheorghe Constantin.

Dupa ce primise achitarea la Curtea de Apel, Vasile Avram solicitase Federației Române de Fotbal să-l repună în funcţia de şef al CCA, după ce l-a destituit din funcție ca urmare a acestui scandal, şi să-i dea 200.000 de euro salarii restante.

Acum, Avram are de achitat către stat prejudiciul de 19.000 de euro şi 6.647 de euro, plus cheltuielile judiciare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*