‘Valul de refugiaţi va fi de cinci ori mai mare!’ O armată europeană este necesară pentru a apăra frontierele Schengen de migranţi

imigranti

Afluxul de refugiaţi către Uniunea Europeană va fi dubu în 2016, în comparaţie cu cel de anul trecut, iar o „armată europeană este necesară” în vederea apărării Schengen, din care România şi Bulgaria nu fac parte, a declarat preşedintele ceh Milos Zeman într-un interviu pentru agenţia rusă Tass.

„Pesimiştii afirmă că valul de refugiaţi va fi de trei, patru sau chiar de cinci ori mai mare” anul acesta, a apreciat şeful statului ceh.

„Aşa cum ştiţi, un milion de refugiaţi se află deja în Germania. Este un număr uriaş. Dacă li se alătură încă două milioane, atunci nu-mi pot imagina ce s-ar putea întâmpla”, a spus el.

„O armată europeană este necesară” pentru a evita asemenea riscuri, a apreciat Zeman.

„Ea va apăra frontiera externă a zonei Schengen sau întreaga Uniune Europeană”, a continuat el.

„După cum ştiţi, România şi Bulgaria nu sunt membre Schengen”, a notat Zeman, adăugând că înfiinţarea acestei armate „este pasul de care avem nevoie pentru rezolvarea crizei migraţiei”.

„Al doilea pas”, în opinia sa, este „deportarea”. „Atunci când a fost ucisă o fată în Suedia, în urmă cu o săptămână, premierul acestei ţări a anunţat că 80.000 de imigranţi ilegali urmează să fie expulzaţi din regat”, a declarat şeful statului ceh.

„Eu cred că este necesar să fie deportaţi nu doar migranţii economici, ci şi toţi cei care sunt implicaţi în planificarea unor atacuri teroriste. Desigur, deportarea este o măsură dureroasă, dar necesară”, a apreciat Zeman.

„Aş dori să repet (că) trebuie să facem doi paşi: primul – să ne protejăm frontierele externe, iar al doilea – să-i deportăm pe cei despre care tocmai v-am vorbit”, a subliniat el.

„Refugiaţi vin nu doar din ţări devastate de război”, a continuat Zeman. „Vin şi din Pakistan, inclusiv din Kosovo şi Albania, în Europa, din Senegal, Eritreea şi multe alte ţări în care nu sunt războaie”, a adăugat el.

„De aceea, în opinia preşedintelui ceh, ar fi greşit să se spună că această criză a migraţiei îşi are originea în problema războiului din Orientul Mijlociu”, a continuat Zeman, adăugând că refugiaţii este necesar să fie ajutaţi „pe teritoriul lor”.

Preşedintele ceh a avertizat de asemenea în legătură cu riscul care rezultă, în opinia sa, de pe urma închiderii frontierei dintre Austria şi Germania.

„Într-o asemenea eventualitate, ţara noastră va fi singura rută de tranzit a refugiaţilor către Germania”, a subliniat Zeman.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *