Ultimele Știri

Valls, după atentatele de la Paris: ”Europa trebuie să găsească soluții pentru ca imigranții să fie luați în grijă de țările vecine Siriei”

Europa trebuie să găsească soluții pentru a refuza venirea unui număr mare de imigranți și de asemenea, pentru ca persoanele care părăsesc Siria să fie luate în grijă de țările vecine, a afirmat premierul francez Manuel Valls, într-un interviu acordat mai multor publicații europene, potrivit AFP.

Premierul a declarat că ”Europa trebuie să spună că nu mai poate primi atât de mulți imigranți, acest lucru nu este posibil”.

„Controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene este esențial pentru viitorul UE. Dacă noi nu vom face aceasta, atunci oamenii vor spune: Ajunge cu Europa!”, a exclamat el.

La o reuniune de vineri a miniștrilor de interne din UE de la Bruxelles, Franța a prezentat un plan în urma atacurilor sângeroase din Paris, în care pledează inclusiv pentru întărirea controalelor la frontierele UE și crearea unui registru intraeuropean cu numele pasagerilor companiilor aeriene (PNR), potrivit Realitatea.net.

”Europa trebuie să găsească soluții pentru ca imigranții să fie luați în grijă de țările vecine Siriei. În caz contrar, Europa își pune sub semnul întrebării capacitatea de a-și controla în mod eficient granițele”, a susținut Manuel Valls, în fața unor jurnaliști din presa europeană.

Comisia Europeană a adoptat marți un cadru juridic pentru finanțarea unui ajutor al UE pentru Turcia, care are ca scop limitarea fluxului de imigranți spre Europa, dar discuțiile între statele europene se anunță dificile pentru colectarea celor 3 miliarde de euro promiși Ankarei, potrivit unor surse europene.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*