Ultimele Știri

Valiză cu 41.000 lei şi 3.000 euro, gasită în demisolul locuinţei lui Scripcaru

George Scripcaru

Edilul Brașovului, George Scripcaru, a fost reținut ieri de procurori DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu, iar în timpul perchezițiilor la domiciliul său a fost găsită o valiză cu 41.000 de lei și 3.000 de euro.

Deși George Scripcaru a transmis în prealabil procurorilor că are în locuința sa are doar 2.700 de lei, bani pentru cheltuielile de zi cu zi, în demisolul casei a fost găsită o valiză cu 41.000 de lei și 3.000 de euro.

De asemenea, anchetatorii au ridicat mai multe documente care prin care s-ar demonstra încheierea unor contracte ale anumitor firme cu municipalitatea, pentru care Scripcaru ar fi luat mită, iar din acei bani și-ar fi finanțat campania pentru alegerile locale din 2012.

Citește și: Averea cinstitului primar brașovean George Scripcaru

Investigatorii au descins și la casele altor suspecți din dosar, găsind în locuințele acestora sume cuprinse între 90.000 și 300.000 de lei.

mihai-davidDovezile găsit au fost suficiente pentru a cere reținerea edilului și altor trei proprietari ai firmelor care au beneficiat de pe urma contractelor încheiate prin influenșa lui Scripcaru cu consilierii locali. Astfel, Costan Simina, Costan Călin Filimon, asociat grupul ICCO și David Mihai, fost director Hidroelectrica SA urmează să fie arestați preventiv. Fostul consilier al lui Adrian Năstase, ca acționar principla la SC BEPCO SRL Ghimbav, a urmărit devalizarea și scoaterea acestora de pe piața energiei a doua unități deșinute de UAT Municipiul Brașov: CET Brașov și SC TETKRON SRL.

Mihai David este un om de afaceri controversat, susținut atât de PSD, cât și de PDL, numele său fiind regăsit în mai multe scandaluri. În 2009, în perioada guvernarii PSD-PDL a fost numit director general al Hidroelectrica, fiind menținut în funcție și de fostul ministru Adriean Videanu. Despre David, Traian Băsescu spunea în noiembrie 2010 că este susținut de Mircea Geoană, sub influența lui Sorin Ovidiu Vântu.

Un alt suspect în dosarul primarului din BrașovCălin Pop ar fi colaborat cu procurorii, recunoscând înșelegerea privind mita electorală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*