Ultimele Știri

Valeriu Zgonea va prezenta principiile care stau la baza votului prin corespondență

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a anunțat pe pagina sa de Facebook că va prezenta luni principiile care stau la baza votului prin corespondență, considerând că este important ca legea votului prin corespondență să fie adoptată cât mai curând.

„Mâine voi prezenta principiile care stau la baza legii votului prin corespondenţă şi îmi doresc să avem o dezbatere în spaţiul public pe această temă, a scris, duminică, Valeriu Zgonea.

Acesta a încercat să evidențieze faptul că este foarte important ca legea votului prin corespondență să fie adoptată cât mai curând, fiind de datoria statului ”să contribuie în mod real” la o implicare mai mare a Diasporei în viața publică din România.

„E important să ne mobilizăm pentru a avea cât mai repede un proiect de lege al votului la distanţă şi să integrăm opiniile din mediul academic, instituţional şi cele ale societăţii civile. Trebuie să avem în vedere resursele necesare astfel încât procesul de vot să fie unul corect, care să garanteze românilor din afara ţării exercitarea fără probleme a acestui drept fundamental. Diaspora înseamnă România. E datoria statului să contribuie în mod real, inclusiv prin personalul din reprezentanţele noastre în afara graniţelor, la creşterea participării diasporei la viaţa publică din România”, a menţionat Zgonea.

Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă şi să le trimită AEP, în luna august, anunțul fiind făcut oficial de Liviu Dragnea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*