Valeriu Zgonea, audiat la DNA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a ajuns, vineri dimineaţă, la DNA, el precizând că nu ştie în ce dosar a fost citat, dar că va face declaraţii după întâlnirea cu procurorii. Potrivit unor surse judiciare, Valeriu Zgonea este martor în dosarul Liei Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a intrat în sediul DNA la ora 10.45. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, este acuzată că şi-a folosit influenţa ca vicepreşedinte al PSD Dolj pentru a obţine sponsorizări de la oameni de afaceri pentru campania electorală din 2012 şi că a primit apoi mită în calitate de primar.
 
Olguţa Vasilescu a scăpat de arestul la domiciliu, pe 6 aprilie, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a admis contestaţia, fără să dispună vreo altă măsură împotriva ei.
 
Judecătorul  Constantin Luchian Constantinescu de la Curtea de Apel Bucureşti a hotărât că Lia Olguţa Vasilescu poate fi cercetată în stare de libertate, după ce Tribunalul Bucureşti decisese, pe 31 martie, plasarea în arest la domiciliu a primarului Craiovei.

Potrivit DNA, în cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulţi oameni de afaceri au fost determinaţi de candidatul Lia Olguţa Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să facă diverse sponsorizări. În scopul obţinerii acestor foloase, ea s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic.

Astfel, Vasilescu ar fi primit ”donaţii” în valoare de 135.907 euro, constând în realizarea de materiale electorale, dar şi pentru organizarea unor spectacole în susţinerea campaniei.

Într-un context diferit, în cursul anului 2014, Lia Olguţa Vasilescu, aleasă primar al Craiovei, ar fi pretins şi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, mai susţine DNA.

Membru PSD din 2007, preşedinte al organizaţiei municipale PSD Craiova, precum şi vicepreşedinte al PSD la nivel naţional, Lia Olguţa Vasilescu anunţase încă de la sfărşitul anului trecut că va candida pentru un nou mandat, iar sondajele de opinie realizate atât de PSD, cât şi de către contracandidaţii săi o indicau câştigătoare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *