Valeriu Steriu revine: Traian Băsescu este de astăzi propunerea de premier a PMP

traian basescu

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, este propunerea partidului pentru postul de premier după alegerile generale din toamnă, a declarat miercuri preşedintele executiv al partidului Valeriu Steriu, spunând şi că mai întâi trebuie scris un program de guvernare.

„(Traian Băsescu – n.r.) a spus că ar fi cel mai bun premier şi într-adevăr este în clipa de faţă prima propunere a PMP, este normal să fie aşa. Vom avea cu siguranţă întâi de scris un program de guvernare şi acest lucru ni l-am propus imediat ce terminăm paşii aceştia de aşezare, va urma un program de guvernare. (PMP – n.r.) va genera nu doar un premier, va genera propuneri pentru toate posturile de miniştri”, a afirmat Steriu.

El a mai spus că Băsescu are toate competenţele necesare pentru a fi premier, dar că prioritatea partidului este să obţină un scor suficient de bun la alegeri pentru a intra în Parlament.

„Ne propunem să luăm peste 15% la alegerile din toamnă. Cred că şi putem pentru că avem structurile necesare, ne unim echipele şi vom avea cu siguranţă toate elementele necesare pentru a arăta românilor că o a treia variantă este mai bună decât cele pe care le-au tot votat de-a lungul anilor”, a adăugat preşedintele executiv al PMP.

Declaraţia vine după ce în cursul zilei Steriu a afirmat că PMP l-ar putea susţine pe Dacian Cioloş pentru Guvernul care se va constitui după alegerile parlamentare dacă „ideile converg”. Întrebat dacă este de acord cu această declaraţie, Traian Băsescu a replicat: ”Pot fi de acord cu orice, dar cel mai bun profil de premier sunt eu”.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *