Ultimele Știri

Vâlcov: ”În următorii doi ani, sper să nu creştem niciun fel de taxe şi impozite, cred în relaxare fiscală”

Ministrul propus al Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat că speră în relaxare fiscală și în faptul că taxele și impozitele nu vor necesita creșteri. Acesta a menționat că TVA-ul va fi influențat de excendetul bugetar obţinut sau cheltuielile nerealizate.

Vâlcov a vorbit despre cheltuielile care vor nu vor fi realizate pe primul semestru și care vor fi atribuite în cel de-al doilea semestru, măsurilor de relaxare fiscală și nu ordonatorilor de credite:

„În următorii doi ani, dacă mandatul va fi unul întreg, sper să nu creştem niciun fel de taxe şi impozite, cred în relaxare fiscală. La rectificarea bugetară, dacă va avea loc la jumătatea anului viitor, excedentul bugetar, dacă va exista, nu-l vom împărţi către ordonatorii de credite, ci vom construi un buffer (fond de rezervă – n.r.) echivalent cu excedentul, pentru a-l redirecţiona spre relaxare fiscală. La fel şi cu cheltuielile care nu vor fi realizate pe primul semestru, nu le vom da ordonatorilor de credite în semestrul al doilea, pentru că e greu de crezut că vor putea cheltui dublu, iar suma în plus care rezultă o vom îndrepta spre măsuri de relaxare fiscală”, a declarat Vâlcov.

Conform acestuia, măsurile de relaxare fiscală vor avea în vedere în special TVA-ul, care va fi redus cu câte pocentaje va permite suma suplimentară, rămasă în urma unor cheltuieli nerealizate.

„Dacă din suma neconsumată strângem echivalentul unui miliard, putem reduce cu un punct procentual. Dacă vom strânge două miliarde excedent bugetar, ne vom permite să reducem TVA cu 2 puncte procentuale şi aşa mai departe”, a mai adăugat Darius Vâlcov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*