Ultimele Știri

Vâlcov: Cumpărătorii vor putea reclama magazinele care nu emit bonuri fiscale

Darius Vâlcov, ministrul Finanțelor a declarat că pe viitor cumpărătorii pot reclama neemiterea unui bon fiscal, pentru produsul achiziţionat. Prin urmare ANAF va verifica activitatea firmelor care au emis bonurile câştigătoare la loteria fiscală.

„Autorităţile vor pune la dispoziţie un Telverde la care veţi suna. La acel Telverde va răspunde o persoană sau un reprezentant care vă va direcţiona mai departe. O echipă a ANAF care ori atunci, ori când timpul îi va permite, vă va lua toate datele de contact, deja are ziua şi ora. Dacă magazinul de unde vă cumpăraţi o pereche de pantofi de 300 de lei, de exemplu, va avea emis înainte de data şi ora la care sunaţi un bon fiscal de 300 de lei, atunci va avea o problemă”, a declarat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov.

Pe de altă parte, ministrul a precizat că, pentru bonurile câştigătoare la loteria fiscală, ANAF va verifica validitatea bonurilor la firmele emitente, dar şi activitatea firmei respective.

„Este o veste foarte bună pentru cel care are bonul câştigător, dar nu trebuie să ascund că această loterie are şi o parte care ne va duce spre un control mai amănunţit, pentru că firma care l-a emis va primi şi dumneaei în dar un control de la inspectorii ANAF pentru a verifica dacă acel bon este în regulă şi este valid. Practic vor fi 100 de norocoşi, să spunem, dar vor fi şi 100 de firme care vor fi controlate, cele care au emis aceste bonuri. Şi dacă tot mergem să vedem dacă este valid, vom face şi un control al activităţii acelei firme”, a explicat Vâlcov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*