Ultimele Știri

Vâlcov a cumpărat cu banii din mită 100 de tablouri! Își dorea o galerie de artă

darius vâlcov

Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlvov, în prezent arestat la domiciliu, și-a cumpărat cu banii din mită 100 de tablouri de mare valoare spun procurorii anticorupție.

În urma descinderilor realizate la apropiații lui Darius Vâlcov, polițiștii au descoperit sume importante de bani, trei kilograme de aur, dar și tablouri foarte valoroase, circa 100 la număr. 

Fostul ministru al Finanțelor și-ar fi dorit să deschidă o galerie de artă în București. Tablourile sunt semnate de pictori străini, printre care și Pablo Picasso, sau artiști români, Corneliu Baba sau Grigorescu.

Operele de artă ar fi fost achiziționate de la două case de licitații din București iar Darius Vâlcov intenționa să deschidă o galerie de artă în Capitală.

În acest scop, Vâlcov luase și un spațiu în București, demarând amenajarea lui, însă, după începerea anchetei procurorilor, el a luat măsuri urgente de depozitare a tablourilor și ascundere a lor la patru persoane de încredere.

Graba cu care au fost ascunse tablourile este demonstrată și de faptul că ele au fost găsite în locuri improprii, pe sub paturi sau prin dulapuri.

Cele mai multe dintre tablouri au fost cumpărate pentru Vâlcov de Lucian Petruț Sușală (fost șofer al lui Darius Vâlcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firmă administrată de Primăria Slatina).

Anchetatorii consideră că Darius Vâlcov nu era un cunoscător de artă, însă a identificat în cumpărarea de tablouri o posibilitate de a ascunde proveniența banilor primiți ca mită, care ar fi devenit „curați” odată cu deschiderea galeriei de artă.

Aceste opere de artă se adaugă bunurilor găsite anterior într-un seif și atribuite tot lui Vâlcov: 90.000 de dolari, 1,3 milioane de lei, trei lingouri de aur în greutate totală de trei kilograme, un tablou inscripționat „Renoir”, un tablou inscripționat „Jean Cocteau” și o pictură pe lemn inscripționată „Aurel Acasandrei”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*