Ultimele Știri

Vacanţă la mare la un preţ mic

Românii îşi pot cumpăra vacanţe la preţ redus prin cea de-a 15-a ediţie a programului "Litoralul pentru toţi"

Românii îşi pot cumpăra vacanţe la preţ redus prin cea de-a 15-a ediţie a programului „Litoralul pentru toţi” (ediţia de toamnă), conform site-ului Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Programul se adresează tuturor românilor care vor o vacanţă la un preţ mic în afara sezonului estival şi a fost lansat de ANAT, Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociația Litoral-Delta Dunării (ALDD).

Astfel, românii pot să achiziţioneze un sejur de 6 nopţi pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie la un preţ maxim de 425 lei/persoană(TVA inclus 9%) cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele sau la 605 lei/persoană(TVA inclus 9%) cu mic dejun inclus la un hotel de 5 stele.

Pentru sudul litoralului (staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche) tarifele maxime pentru această ediţie (sejur şase nopţi/persoană) ajung până la: 329 lei/persoană(TVA inclus 9%) cu mic dejun inclus la un hotel de 3 stele sau la 469 lei/persoană(TVA inclus 9%) cu mic dejun inclus la un hotel de 5 stele.

În timp ce pentru un sejur All Inclusive de cinci nopţi tarifele ajung până la: 765 lei/persoană(TVA inclus 9%) la un hotel de 3 stele, 875 lei/persoană(TVA inclus 9%) la un hotel de 4 stele sau la 985 lei/persoană(TVA inclus 9%) la un hotel de 5 stele.

Pe lângă tarifele reduse de care benificiază turişti români, cei care vor achiziţiona un sejur prin programul „Litoralul pentru toţi” vor benificia şi de un voucher de atracţii. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa turiştii pot vizita gratuit mai multe obiective turistice din judeţ: Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie, Muzeul de Artă, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul de Artă Topalu, Cetatea Adamclisi, Cetatea Histria.

Până acum s-au înscris în program 26 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral (8 hoteluri de două stele, 12 hoteluri de trei stele şi 6 hoteluri de patru stele) care pun la dispoziţie un număr de 1.986 de locuri pe serie. Pachetele vor fi vândute de peste 30 de agenţii de turism din toată ţara.

“Venim în întâmpinarea turiştilor care nu au ajuns încă pe litoralul românesc cu pachete de vacanţă la preţuri excepţionale oferite prin programul ‘Litoralul pentru Toţi’, mai ales că se anunţă vreme frumoasă pentru luna septembrie. Îi îndemnăm să meargă pe litoral în număr cât mai mare. Programul oferit de agenţiile de turism şi hotelieri este o soluţie de vacanţă ieftină şi bună pentru toate categoriile de turişti”, declară Lucia Nora Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

“La finalul unui veri în care vremea nu a ţinut cu noi, încercăm prelungirea sezonului estival, oferind tuturor românilor posibilitatea de a petrece o săptămână pe litoralul românesc. În derularea programului ‘Litoralul pentru Toţi’ se implică, din păcate, doar patronatele din turism, tarifele de vânzare fiind de multe ori sub costurile de exploatare. Deşi nu există niciun suport din partea autorităţilor cu privire la reducerea taxelor aferente programului, acesta continuă, fiind văzut de noi ca o obligaţie morală faţă de românii care aşteaptă să se înscrie în fiecare ediţie, pentru a profita de un sejur pe litoral la tarife scăzute”, declară Dragoş Raducan, vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

“Programul ‘Litoralul pentru toţi’ se află la cea de-a 15-a ediţie ca program tradiţional în care patronatele hoteliere şi cel al agenţiilor de turism şi-au dat mâna în vederea atragerii turiştilor în perioada de extrasezon pe litoralul românesc, în condiţiile în care nicio altă destinaţie externă nu vine cu o ofertă atât de avantajoasă”, declară Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*