Ultimele Știri

Va începe loteria bonurilor fiscale. Românii pot câștiga premii doar păstrând bonul de la cumpărături

În zilele noastre, vânzătorii ”uită” să ofere bonul fiscal. Pentru a evita evaziunea fiscală și pentru a-i convinge pe români să ceară bonul fiscal, Ministerul Finanțelor pregătește un program inedit.

Acest program funcționează foarte bine în alte țări din Europa precum Slovacia, Malta, Portugalia. Toți cei care păstrează bonurile fiscale și chitanțele, se vor înscrie online în programul Loteria Bonurilor Fiscale. Loteria se va desfășura o dată pe lună, însă deocamdată nu s-a specificat care sunt premiile care vor fi oferite câștigătorilor.

Participarea la această loterie nu necesită plata unei alte taxe ci doar înscrierea online a informațiilor de pe bonul fiscal.

”La extragerile lunare organizate de către Compania Națională Loteria Română SA vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei. În consecință, lunar la nivelul celor 8 regiuni fiscale, vor fi acordate premii totale în valoare de 192.000 lei, iar pe parcursul unui an, vor fi acordate un număr apreciabil de premii, mai precis 1.920, valoarea acestora fiind de 2.304.000 lei”, precizează nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Această loterie reprezintă o măsură de reducere a evaziunii fiscale.

Vorbim de o loterie care se va face online, oamenii vor putea să se înscrie online şi să pună detalii de pe Codul fiscal şi va exista o tragere la sorţi în fiecare lună, cu premii în fiecare lună”, a spus Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor.

Câștigătorii vor putea revendica premiile în termen de maxim 90 de zile calendaristice de la data publicării rezultatelor extragerilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*