Ultimele Știri

Va apărea iarăşi Crin Antonescu?

Dacă pe stânga eşicherului politic lucrurile privind programul, strategia, tactică şi candidatul unic sunt, să zicem, aşezate într-o logică cât de cât coerentă pentru înfruntarea decisivă, pe dreapta aceluiaşi eşicher brambureala şi fărâmiţarea spectrului politic sunt mai păguboase ca niciodată în anii postdecembrişti. Nici unul din ciurda de prezidenţiabili cu veleităţi sau autoproclamări de centru-dreapta nu este mai de soi, nu se detaşează ca lider şi învingător în speranţele electoratului „dreptaci”.

Sprijinită cu toată puterea, pasiunea şi dragostea de Traian Băsescu, Elena Udrea marşează în frecventele ei ieşiri publice pe ideea fixă că va continua programul şi proiectele actualului locatar de la Cotroceni. Ce poate câştiga Elena Udrea, când Băsescu nu prea mai are ce-i transfera? Poate voturile electoratului sau captiv de 6%. Ei, cu aşa ceva nu ajungi în turul al doilea, deşi doamna Udrea face mult zgomot şi furie că vrea să ajungă la Cotroceni şi să fericească România.

Cel mai bine cotat dintre cei de centru-dreapta e Klaus Iohannis. Se presupune că, o dată ajuns în turul  al doilea, toţi cei de Dreapta, care-l atacă acum în draci, că e molcom şi moale, că e slab orator, citindu-şi discursurile, că e lipsit de carismă, că e minat de nişte dosare de urmărire penală, îl vor ierta de păcate şi îl vor prefera pe el contracandidatului Ponta. A apărut, însă, informaţia „pe surse” cum că retragerea lui Crin Antonescu din viaţă politică s-ar explica prin dorinţa acestuia că, de îndată ce Iohannis clachează, să revină el la conducerea PNL. În PNL şi PDL se aud destule voci care nu mai cred în şansa lui Iohannis. Între liberali creşte numărul celor care îl regretă pe Crin, oratorul lor cel mai fin şi încep să-i ierte acestuia faptul că a fost principalul factor al dinamitării USL.

În ultimele luni, Crin Antonescu a dispărut de pe scena politică şi de pe sticla televizoarelor, unde, altădată, combătea bine şi cu aplomb. Singura lui prezenţa în tot acest lung restimp a fost atunci când a declarat public că nu are chef să se implice în campania de susţinere a lui Iohannis. Se aude că în PNL s-a format deja o grupare alcătuita din Haşoti, Orban şi Atanasiu care l-ar dori iarăşi pe guralivul Crin la şefia PNL.

Aşadar, fostul lider al liberalilor aşteaptă la cotitură ca Iohannis să piardă în turul al doilea, să fie mazilit din funcţia de preşedinte şi să fie trimis înapoi, la Sibiu. Nu ar fi de mirare ca Antonescu  să reapară curând pe micile ecrane cu electrizantele sale exerciţii oratorice. Vom vedea.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Va apărea iarăşi Crin Antonescu?

  1. am vrea noi dar nu se poate..s-au terminat inscrierile candidatilor..orban si atanasiu..hm!e articol aiurea!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*