Ultimele Știri

V-ați înscris degeaba! Au fost invitate ong-urile prietene și câteva nume cunoscute

proteste

Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială își bat joc de români prin invitarea așa zise societăți civile la Cotroceni. Din păcate pe lista scurtă se află ong-urile ”prietene” cu președintele Klaus Iohannis.

Acțiunea Administrație Prezidențiale este total neprofesionistă și îi umilește pe cei 5.500 de români care s-au înscris pe listă. Mai jos aveți lista de invitați selectați de Administrația Prezidențială. 

lista invitati

Claudiu Crăciun una din cele mai vocale voci ale Pieței Universității s-a aflat printre cele 20 de persoane selectate, dar a declinat invitația președintelui.

„Printre alţii, am fost invitat la consultările de la Cotroceni. Se pare că instituţia prezidenţială nu înţelege şi/sau nu respectă protestele ca formă de acţiune civică. Aceste proteste nu au lideri sau reprezentanţi şi o invitaţie la consultări nu îi va fabrica.

Desi durează mai mult, ideile celor care protestează se cristalizează şi nu îţi trebuie mesageri selectaţi pentru a le înţelege.

În plus, invitaţia se face în contextul numirii unui premier şi nu pentru o discuţie despre cauzele şi consecinţele tragediei de la Colectiv sau dezbaterea unui proiect de ţară. Este o combinaţie de gală de PR şi casting politic la care nu pot participa.

12189956_10207590027566221_8536421343431221029_n

Consultările la care particip bucuros sunt cele din stradă, între cetăţenii şi grupurile care încearcă să găsească un numitor comun în aceste momente extraordinare.”, a scris Claudiu Crăciun pe pagina sa de facebook.

Alexandru Alexe a declarat la rândul său că nu va participa la consultări, deoarece consideră evenimentul doar ”o şaradă şi o greşeală tactică din partea lui Klaus Iohannis, care riscă să divizeze Piaţa, pentru că oameni care se vor duce acolo vor fi percepuţi de populaţie ca nişte lideri erijaţi în masă.”

Artistul Tudor Chirilă consideră la rândul său consultările drept inutile și nu reprezintă în mod corect societatea civilă.

”Consultările de la Cotroceni sunt inutile. Cred ca societatea civilă sau strada nu trebuie să participe la gesturile de imagine ale președintelui”, a declarat Tudor Chirilă.

Oana Băluță, conferențiar al Universității București, a refuzat la rândul său invitația președintelui Iohannis. În fața Palatului Cotroceni se află mai mulți activiști care cer să participe la consultări. Din păcate se pare că avem parte de o dezbinare a societății civile. Consilierii președintelui au ticluit bine acest lucru, pentru că le-a reușit foarte bine, iar rezultatul va fi observat în această seară în Piața Universității. 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on V-ați înscris degeaba! Au fost invitate ong-urile prietene și câteva nume cunoscute

  1. in sfarsit primul articol pe care il citesc care mentionzeaza acest lucru, felicitari!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*