Ultimele Știri

Urmările încălzirii globale: Din ce în ce mai mulți țânțari și muște gigant însetate de sânge

Schimbările climatice din ultimii au început să își lase amprenta, având loc din ce în ce mai multe evenimente dăunătoare oamenilor. Insectele arctice trec prin schimbări adaptative nemaiîntâlnite în trecut, schimbările climatice le-au prelungit sezonul de reproducere și numărul lor este tot mai mare, potrivit ABC News.

Țânțarul arctic, sau Aedes nigripes în limbaj științific, a început să-i atace pe oameni sau populația de antilope karibu cu un sezon mai devreme decât în anii trecuți, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Dartmout.

Locuitorii din Regiunea Arctică sunt speriați de acest fenomen și spun că insectele au devenit mai agresive decât niciodată: ”Sunt foarte agresivi cu oamenii și sunt activi tot timpul zilei. Dacă ești în regiunea Arctică în sezonul lor, sunt sute de țânțari care vor sânge cald”, a spus Lauren Culler pentru ABC News.

Insectele uriașe pot face mult rău faunei în ansamblu: ierbivorele karibu fug pe cele mai mari înălțimi pentru a scăpa de mușcătura țânțarilor, însă acolo nu au hrană suficientă, conform unui studiu publicat în revista „Biological Sciences”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*