Ultimele Știri

Urmările celui mai puternic cutremur din acest an!

Cutremurul de 5,7 grade pe Richter a avut loc în zona Vrancea și s-a produs la o adâncime de 39 kilometri. Seismul a avut o intensitate epicentrală VI, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Mărășești (6 km), Focșani (21 km), Tecuci (22 km), Adjud (25 km), Onești (51 km).  Cutremurul a fost resimțit și la București, Chișinău, Odessa, dar și în nordul Bulgariei, fiind cel mai puternic din acest an.

Seismul, înregistrat puțin după ora 21, a avut epicentrul la 40 kilometri adâncime și a fost urmat de două replici cu magnitudini în jur de 3. La ora 21 și 14 minute, când s-a produs cutremurul cu magnitudinea 5,7 pe scara Richter, în Galați s-a instaurat panica.

vrancea

“În partea de nord a județului nu avem curent electric și, parțial, în Municipiul Galați. Avem, de asemenea, avarii la rețelele de apa”, a spus colonel Cristinel Radu de la ISU Galați.

Au fost înregistrate pagube și în casele oamenilor, – mobilier răsturnat și pereți avariați. Un bărbat s-a ales cu o rană la picior pentru că, în timpul cutremurului, unul dintre caloriferele din apartament s-a desprins din perete: “Păi s-a rupt conducta de la calorifer și a căzut caloriferul peste picior. Că am vrut să îl țin și mi-a căzut peste picior. Am intrat în panică. Păi s-a simțit foarte puternic”.

ranit-picior

“A fost un cutremur de magnitudine moderată, îi spunem noi, dar pentru zona de care vorbim, zona în apropiere de Mărășești, Adjud, Focșani, este un cutremur destul de mare. Cât de riscante sunt astfel de cutremure de suprafață? Ele sunt mai periculoase pentru zona epicentrală. Ele produc efecte mai mari acolo”, spun cei de la INFP.

casa-cutremur

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*