Ultimele Știri

Unul dintre tinerii ucişi la München ar fi de origine română. Avea 18 ani şi a fost împuşcat lângă restaurantul McDonald’s

atentat germania munchen

Printre cele nouă victime ale atacului terorist de la München s-ar afla şi un tânăr cu origini româneşti. Informaţia a fost furnizată de unul dintre tinerii veniţi să se reculeagă în zona mall-ului unde s-a produs tragedia, conform adevarul.ro.

Nouă oameni au fost ucişi şi alţi 27 sunt răniţi în urma unui atac armat care a avut loc vineri seară în oraşul german München. Atacatorul este un tânăr german de origine iraniană, în vârstă de 18 ani, care s-a sinucis.

Reporterii cotidianului britanic The Telegraph l-au intervievat sâmbătă, 23 iulie, pe un tânăr student de 19 ani venit să se reculeagă în zona centrului comercial Olympia, unde a avut loc atacul terorist. Acesta, pe nume Shohel Chowdhury, spune că l-a cunoscut pe unul dintre tinerii care au murit împuşcaţi. „

A murit un vechi prieten de-al meu. Era colegul meu de clasă, eram în acelaşi an. Eram vecini şi obişnuiam să jucăm fotbal. Ultima dată l-am văzut săptămâna trecută”, le-a spus Shohel Chowdhury jurnaliştilor.

Tânărul de 19 ani a mai declarat că numele prietenului său este Gulliano, că avea 18 ani şi că a murit împuşcat lângă restaurantul McDonald’s. În acelaşi timp, Chowdhury a mai spus că „Gulliano era german, dar cred că familia lui era din România”.

În cel mai recent comunicat pe tema atacului terorist de la München, oficialii Ministerului Afacerilor Externe din România au precizat: „În continuarea informaţiilor privind atacul produs în Munchen, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, prin intermediul Consulatului General al României la München, a demarat procedurile specifice de verificare dacă printre persoanele afectate sunt şi cetăţeni români. Astfel, conform datelor obţinute, până la acest moment, printre victime nu se află cetăţeni români”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*