Ultimele Știri

Unul dintre cei mai celebri milionari din România a fost arestat

Unul dintre cei mai celebri milionari din România a fost arestat, fiind vorba de Georgică Cornu. Alături de acesta a fost reținut și fostul şef al PSD Orşova Constantin Popescu, după ce au fost audiați în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu prejudiciu de zece milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, în urma audierilor care s-au desfăşurat, joi după-amiază, la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi, la finalul celor 25 de percheziţii desfăşurate în judeţele Mehedinţi, Timiş, Caraş-Severin şi Arad, au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, cinci persoane, între care omul de afaceri Georgică Cornu şi fostul preşedinte al PSD Orşova Constantin Popescu, ambii fiind suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani, conform știripesurse.ro.

Anchetatorii au pus sechestru asigurător pe mai multe autoturisme de lux ale oamenilor de afaceri implicaţi în dosar, pe sume de bani, atât în numerar, cât şi sub forma unor creanţe.

Printre numele implicate în dosar se numără Constantin Popescu, Valentin Popescu, care deţine funcţia de director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi. Acesta din urmă este cercetat în stare de libertate, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul mamei fostului preşedinte al CJ Mehedinţi Adrian Duicu.

„În fapt, în perioada 2008-2014, 32 de persoane, având calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai 35 de societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist, bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos, în care ar fi fost implicate firmele controlate de ei în mod direct sau prin persoane interpuse. Aceştia ar fi înregistrat, în contabilitatea firmelor, mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive (reprezentând cheltuieli cu achiziţia de materiale de construcţii, piese şi componente auto etc.) în valoare de peste 45.000.000 de euro, pentru care ar fi dedus ilegal taxa pe valoare adăugată şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 10.000.000 de euro”, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Poliţiştii din Mehedinţi, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au făcut percheziţii în judeţele Mehedinţi, Arad, Caraş-Severin şi Timiş, la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane. Astfel, 17 percheziţii s-au desfăşurat în Mehedinţi – în Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Strehaia -, două în judeţul Timiş, cinci în Caraş-Severin şi una în Arad.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*