Ultimele Știri

Unul din inelele eroinei Franței, Ioana d’Arc, va fi arătat publicului

Un inel atribuit Ioanei d’Arc, pe care britanicii l-au păstrat vreme de şase secole,va fi arătat publicului francez de noul său proprietar.

Inelul, cumpărat contra unei sume de peste 376.000 euro, la o licitaţie organizată în 26 februarie la Londra, de Timeline Auctions.

Suntem la începutul cercetării, este o muncă grea, dar şi o aventură frumoasă

Vanessa Soupault- specialist francez

Inelul are gravate trei cruci ale călugărilor din Lorraine, precum şi inscripţia “JHS-MAR”, care semnifică ”Iisus – Maria”.

Istoricii au stabilit că Ioana d’Arc a avut trei inele: unul mic, din aur, pe care îl avea de la bunica sa, un altul, dăruit de fratele ei şi, în fine, un al treilea inel, cel acum controversat, care i-ar fi fost furat şi dus în Anglia.

Actele procesului Ioanei d’Arc, care a condus la arderea ei pe rug, în 30 mai 1431, la Rouen, demonstrează că ea a fost interogată în privinţa acestui inel.

Potrivit istoricului Olivier Bouzy, responsabil al Centrului de arhive Ioana d’Arc din Orléans, acest inel a revenit deja, în trecut, în Franţa.

Potrivit cotidianului Le Figaro, raportul experţilor, care va fi făcut public în 20 martie, într-o ceremonie la Puy du Fou, va arăta că inelul datează din secolul al XV-lea.

Unul dintre cele 3 inele ale eroinei naționale a Franței a fost răscumpărat de francezi la o licitație. Bijuteria  era o pradă de război păstrată de englezi de la sfârşitul Războiului de o Sută de Ani. Acest inel  revine în Franţa, după 600 de ani de exil, având în vedere că a fost cumpărat vineri la licitaţie de Puy du Fou, desemnat cel mai bun parc tematic din lume.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*